Egyedi megoldásaink:

Egészségnapok, pszicho-percekrugalmas megoldasok 5

Egészségnap alkalmával könnyed ismeretterjesztést nyújtunk pszichológiai érdekességekről. Szórakoztató stílusban szólítjuk meg a dolgozókat és a rövid előadásaink során olyan témákat érintünk, amelyek többek között a munkahelyen fontos lelki összefüggéseket tárják fel. Ezek a gondolatok praktikus tippekkel szolgálnak a magánélet mindennapjaihoz, a kiegyensúlyozott élethez is. Célunk tudatosítani mindazon lehetőségeket, amelyeket a dolgozó tehet Önmagáért, a munkaképes állapotáért, ezáltal a kiégés megelőzéséért.
Az előadásainkat igény szerint Egészségstanddal egészítjük ki, ahol különböző ismertető anyagokkal, kérdőívekkel, tesztekkel és személyes tanácsadással várjuk az érdeklődőket, kötetlen formában. Az Egészségnap során nagy létszámban érhetjük el a munkatársakat.

  

treningek kepzesek 1

Interaktív egészségpercek

Igény szerint kisebb létszámú csoportos foglalkozásokat, rövid tréningeket is tartunk, melyek időtartama jellemzően 15 perctől 1,5 óráig terjed. Közös bennük, hogy a munkatársak önkéntesen jelentkeznek és közvetlen beszélgetésre, ismeretátadásra, gyakorlati áttekintésre ad lehetőséget egy konkrét témával és annak pszichológiai összefüggéseivel kapcsolatban.
Az előadó minden felmerülő kérdésre válaszol, de lehetőség van akár egymással megbeszélni a tapasztalatokat. Gyakran társasjátékot is használunk, mely során célunk a játékos és gyakorlatias ismeretterjesztés.
A fentebb említett Egészségnap, egészségstand, csoportos foglalkozások, vagy tréningek együtt egy komplex programban is igénybe vehetők. Tapasztalataink szerint a kombinált megoldás megsokszorozza a külön-külön is alkalmazott elemek hatékonyságát.

 

Tréningek

treningek kepzesek 2

Tréningjeink fő célja a munkaképes állapot támogatása.
A tréningek tartalmát, hosszát minden esetben cégre és problémára szabottan alakítjuk. Az alaptémákat igény szerint kombináljuk egyéb, vállalati igények mentén felmerült helyzetek feldolgozásával.
A tréningek jellemzően 1-1,5 órát vesznek igénybe, és ideális esetben kb. 15 fő létszámú csoporttal dolgozunk.

Alap tréningjeink:

Szokásváltoztatás könnyedén tréning
Célja, hogy a munkatársak legyenek képesek minél többet megtenni a testi és lelki egészségükért, egészséges életmódjuk kialakításáért és fenntartásáért.

Stresszkezelés tréning
A tréning során a feszültségkezelés lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők, így felismerik, hogy mit tehetnek lelki egészségükért.

Kommunikációs tréning
A tréning az eltérő személyes reakciók lelki háttereit világítja meg és növeli a toleranciát a másképpen viselkedők iránt, javítja az együttműködést.

Kiégés megelőző tréning
A tréning során a kiégéshez vezető lépésekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők és tudatosíthatják azt, hogy mit tehetnek a kiégés megelőzése érdekében

Asszertivitás tréning
A tréning az énképviselet, a kommunikáció lelki háttereinek erősítését támogatja. A résztvevők tudatosítják, hogy gondolataik, érzéseik kifejezését csak Önmaguk irányíthatják, valamint rálátást kapnak arra, hogy mivel kezelhetők ennek gátjai. A tréning után hitelesen fogalmazzák meg gondolataikat és érzéseiket.

Kiegészítő tréningek
Az alaptréningek után a résztvevői igényekre szabjuk a korábbiakat kiegészítő képzéseket.
További, feldolgozható témák (a teljesség igénye nélkül):
• Változás folyamata
• Motiválás lelki háttere
• Idő és időszerűség
• Minőségi idő, stb.
• …

Az általunk fejlesztett képzési modulok önmagukban is életképesek és hasznosak, egymással kombinálva pedig még inkább támogatják a dolgozók munkaképes állapotának, ideális teljesítőképességének fenntartását.

 

rugalmas megoldasok 2

Rendszeres helyszíni jelenlét

Helyszíni motivációs beszélgetés

Gondozási modellünk egyik alapköve a helyszíni jelenlét, a dolgozók elérése a saját munkakörnyezetükben. Tanácsadóink, pszichológusaink az adott munkakörhöz tartozó munkaruházatba beöltözve, munka közben és annak helyszínén látogatják meg a munkatársakat, klienseket.
A beszélgetések empatikus, laza légkörben zajlanak, időtartamuk igény szerint 10-30 perc. Előre egyeztetett időpont nélkül, alkalomszerűen “jelenünk meg” és beszélgetünk az érintett munkatársakkal. A célunk az, hogy a dolgozó tudja, hogy ha szüksége van tanácsadásra, elérhetőek vagyunk számára.
Ennek a megközelítésnek elsődleges célja a bizalom kiépítése, amely akár több hónapot is igénybe vehet. Mégis időt kell szánnunk rá, hiszen erre alapozva léphetünk tovább a problémák feltárása és megoldása terén. Tapasztalatunk, hogy ez a lépés megkönnyíti az egyéni konzultációkra való jelentkezést, ahol a mélyebb összefüggésekről, nyugodt körülmények között is beszélhetünk.
Módszerünk abban is speciális, hogy kérdésekkel igyekszünk ráébreszteni kliensünket arra, hogy mi mindent tud megtenni saját érdekében. Mindez egyrészt feszültség-levezetésként szolgál számára, hiszen már önmagában is jelentősen enyhíti stresszérzetét, hogy elpanaszolhatja sérelmeit. Másrészt motiválóan hatnak rá a beszélgetések, hiszen felismeri, hogy van “kiút” a helyzetéből: igyekszünk rávenni, hogy valóban tegye meg a felismert lépéseket, legyen partner problémái megoldásában. A bizalomkiépítés és feszültség-levezetés után a megoldás felé tereljük beszélgetőpartnerünket.

Egyéni konzultáció

rugalmas megoldasok 3

Az 55 perces, 1-5 alkalmas egyéni konzultációkra előre egyeztetett időben és módon, egy nyugodt helyen (irodában, tárgyalóban, vagy terepen lévő konténerben) kerül sor. Ebben az esetben a dolgozó már előre tud arról, hogy beszélgetni fog valamelyik munkatársunkkal.
Tapasztalatunk szerint a beszélgetéseket eleinte kissé idegenkedve fogadják a munkatársak, de néhány alkalom után szívesen jönnek, sőt társaikat is bíztatják, hogy vegyék igénybe ezt a lehetőséget. A konzultáció során sok esetben a kliensek azokat a káros lelki terheket beszélik ki és adják át, amelyeket nem tudnak felvállalni, amelyekkel nem tudnak mit kezdeni. Gyakran ez valamilyen, a kompetenciájukat meghaladó, de számukra rendkívül zavaró munkahelyi probléma. A beszélgetések kezdetén megkötött ún. “pszichológiai szerződés” biztosítja, hogy a beszélgetésen elhangzottakat bizalmasan kezeljük és csak az ő beleegyezésükkel adunk ki arról információt.
Azoknak, akik a munkahelyen kívül szeretnének beszélgetni velünk, lehetőségük van konzultációra a budapesti irodánkban.

Alkalmazott módszereink:

  • Egészségpszichológiai motivációs interjúk
  • Kognitív-viselkedéses módszerek
  • Relaxálás (fókuszolás, autogén tréning)
  • Coaching pszichológia (egészségcoaching, burn out coaching, önismeret coaching)
  • Szupervízió a munkával kapcsolatos elakadásokból való elmozdulásért.

rugalmas megoldasok 4

Problémás munkakapcsolatok javítása

Munkatársak, vagy nehezen együttműködő csoportok közötti kapcsolatok javítását vállaljuk, a problémák mögötti lelki háttér támogatásával.
A problémás felek közötti megbeszéléseken moderátori szerepben támogatjuk a megbeszélés hangvételét és nyugodt körülményeit. Előtte és utána egyéni beszélgetésekkel segítjük a felek egymásra hangolódását és a számukra megfelelő megoldások képviselésére való felkészülést. Ha eldöntötték a felek, hogy közös megoldást keresnek, akkor kapcsolatjavító mediációt is biztosítunk pár alkalommal.
Amennyiben az egyén a saját helyzetét alaposabban szeretné megérteni, szupervíziót javaslunk a helyzet alaposabb átlátásának érdekében.

 

 

Vezetői lélek-boxutca

boxutca

A vezetők naptára munkaidőben annyira telített, hogy gyakran nem tudják megoldani a saját lelki feltöltődésüket. Mindezt megkönnyítve, mi kimegyünk az irodába egyéni konzultációkat vagy visszajelzéseket adni. A vezetőnek ezáltal, hasonlatosan a Forma 1 versenyautókhoz elég csak kiállnia a pálya szélére a "Lélek-boxutcába", és utána feltöltődve futhatja tovább a köreit. A Lélek-boxutcában igény szerint többféle szolgáltatást kaphat, melyet szükség esetén több szakember közös munkájával biztosítunk:

  • tankolhat - feltöltődhet egy kicsit lelkileg, hogy bírja a munkát,
  • navigációs megbeszélést - konkrét helyzetet átbeszélve ráláthat a rá váró pálya lehetőségeire és felkészülhet a nehézségekre, vezető coaching pszichológusaink segtíhetnek
  • polírozást, tisztítást - hogy tisztábban láthassa a pályát maga előtt
  • kis szervízt - enyhébb problémák kezelésében egészségpszichológusaink segítenek
  • nagy szervízt - mélyebb problémákban a klinikai szakpszichológusaink segíthetnek.

Felkészítés szakmai olimpiára

skills

A motivált szakmunkásokat szívesen támogatjuk lelki módszerekkel, támogatva ezzel a magyaroszági szakmai képzés jövőjét. Önismeret- és teljesítménycoaching eszközökkel támogatjuk a szakmai olimpiára való felkészülést a Skills Hungary, Skills Europa, Skills World versenyekre. Stresszkezelő módszereket, moderált közös versenyző-szakmai edző konzultációkat, kommunikációt és felkészítési terv pontosítást támogató tréningeket tartunk a szponzori, felkészítő csapatnak. A versenyzőt egészségpszichológiai, coaching és relaxációs módszerekkel készítjük fel a versenyre. 

© 2017